קיקסטארטר ואינדיגוגו הן פלטפורמות גיוס ההמונים הגדולות והפופולאריות בעולם, המעניקות במה לפרוייקטים רבים מתחום הטכנולוגיה ומחוצה לה ומאפשרות להם לגייס כספים לטובת פיתוח וייצור בעזרת הציבור. במסגרת גיקסטארטר, נציג בכל שבוע מספר פרוייקטים מגניבים מקיקסטארטר ואינדיגוגו השייכים לעולם הטכנולוגיה והגאדג'טים, כך שתוכלו להתעדכן במוצרים החמים הבאים שהולכים לכבוש את העולם.
FlipFlic – להפוך כל תריס לתריס חכם
אחת המגמות הבולטות ב-IoT או האינטרנט של הדברים היא ההפיכה של מוצרים 'טפשים' למוצרים 'חכמים' בזכות גאדג'ט אחד קטן, שמאפשר לנו לשלוט במזגנים או בתאורה למשל דרך הסמארטפון שלנו. גם FlipFlic שייך לז'אנר הזה. מדובר בהתקן קטן אותו ניתן להתקין בקלילות בכל חלון עם תריסים כמו תריסים ונציאניים. לאחר שנתקין את ה-FlipFlic נוכל לשלוט בתאורה הטבעית בעזרת הסמארטפון, נוכל לתזמן אותו כך שיפתח בהדרגה את התריסים ליקיצה נעימה במיוחד או לעבור למצב אוטומטי שנעזר בחיישנים שבו כדי להתאים את התאורה והטמפרטורה לפי הנוחות שלנו. ההתקן כולל גם פאנל סולארי שמוצמד לחלון, כך שאתם לא צריכים לדאוג לחיי סוללה או חיבור לחשמל.
מחיר יחידה: 300 ש״ח (כולל משלוח לישראל)
מועד משלוח משוער: ינואר 2017
הגיעו ליעד? היעד של הפרויקט עמד על 50 אלף דולר; נכון לרגע זה גוייסו יותר מ-45 אלף דולר כשנותרו עוד 35 ימים לקמפיין.
NiftyX – כבל הטעינה האופנתי הראשון בעולם
מכירים את אנשי ה'למי יש כבל טעינה לאייפון/אנדרואיד'? ובכן, למה שלא תקנו להם מתנה, שתחסוך גם לכם טרחה? NiftyX הוא מה שאולי ניתן לכנות בשם 'צמיד טעינה'. מדובר בצמיד בעל עיצוב עור אופנתי, וכולל בתוכו הפתעה קטנה וגיקית: גם כבל טעינה וגם סוללת גיבוי (Powerbank) זעירה. הצמיד מגיע במספר עיצובים לבחירתכם – החל מקלאסי יותר ועד סגנון של 'צמה' – כולם נעשים בעבודת יד. אז נכון מדובר בסוללת גיבוי צנועה של 210mAh, אבל מצד שני היא תספיק להחזיר אייפון חדש מ-0 אחוזי סוללה ל-10 אחוזים מה שיספיק לכם ל-50 דקות שיחה, 40 דקות גלישה בפייסבוק או 150 דקות האזנה למוסיקה.
מחיר יחידה: 80 ש״ח (כולל משלוח לישראל)
מועד משלוח משוער: מאי 2016
הגיעו ליעד? היעד של הפרויקט עמד על 5,000 דולר; נכון לרגע זה גוייסו יותר מ-30 אלף דולר כשהקמפיין מסתיים היום (ו'), אז כדאי לכם למהר.
Fontus – הבקבוק שימלא את עצמו במים – היישר מהאוויר
המוצר הבא נשמע מסקרן עד כדי בדיוני, אם כי הפיזיקה שמאחוריו לא מורכבת יותר מדי. Fontus הוא בקבוק שיוצר מים מהאוויר ומיועד לאנשים שיוצאים לטיולים, קמפינג או בילויים בטבע ולא רוצים להיקלע למצב של התייבשות עקב מחסור במים. הסוד: מאוורר קטן שמורכב בראש הבקבוק שואב את האוויר פנימה, שם הוא עובר דרך מסנן מיוחד ומגיע לתא עיבוי. מצנן קטן שמותקן בתא מקרר את האוויר כך שכל הלחות הופכת לטיפות קטנות שממלאות את הבקבוק. אם תרצו, הבקבוק אף כולל מקום לקפסולות של מינרליים או ויטמינים, כך שהמים שתשתו יהיו גם בריאים יותר. הבקבוק המסקרן פועל בעזרת פאנלים סולאריים, כך שלא תצטרכו לדאוג לסוללה, ועל הדרך תוכלו גם לטעון את הסמארטפון שלכם ממנו, ויש בו מקום ל-0.8 ליטר של מים. עכשיו, אתם בטח שואלים את עצמכם כמה זמן לוקח לבקבוק למלא את עצמו וכאן אין תשובה אחת, משום שבכל איזור יש טמפרטורה שונה ואחוזי לחות שונים. על פי הנתונים של החברה ניתן להעריך שבארץ נזדקק לכשעתיים, כדי להגיע לחצי ליטר של מים. כמובן שאם אתם מתכננים על טרק באיזורים טרופיים יותר משביל ישראל, תוכלו ליהנות מיותר מים בפחות זמן, בזכות הלחות. לרווייה.
מחיר יחידה: 1,000 ש״ח (כולל משלוח לישראל)
מועד משלוח משוער: אפריל 2017
הגיעו ליעד? היעד של הפרויקט עמד על 30 אלף דולר; נכון לרגע זה גוייסו יותר מ-145 אלף דולר כשנותר עוד כחודש לפרויקט